РОЗДІЛИ
ПРО НАС
ІСТОРІЯ
НОВИНИ та ІНТЕРВ'Ю
ІНВЕСТИЦІЙНІ ПРОЕКТИ
ПЕРЕВЕЗЕННЯ ВАНТАЖІВ
ПОСЛУГИ
ЦІННІ ПАПЕРИ
ЗАКУПІВЛІ
МІСЦЯ ВІДПОЧИНКУ
ЕЛЕКТРОПОСТАЧАННЯ
АНТИКОРУПЦІЙНА ПРОГРАМА
Внутрішній ринок працi
РЕКЛАМА
ПОСИЛАННЯ
ПРЕЗЕНТАЦІЇ
ГАЗЕТА «Робітниче слово»
Інформація про газету
Зворотній зв`язок
Передплата «Робітниче слово»
РОЗКЛАД РУХУ
На вашу думку
Schedule
Мапа сайту
ПРАЦЕВЛАШТУВАННЯ УЗ
Працевлаштування
Запрошуємо
на роботу
Пошук вакансій
та реєстрація кандидатів
Звернення громадян
Отримання вiдповiдей на актуальнi питання



  • Перелік випусків » № 15 (18 квітня 2014) 

  • У чому щастя СОНЦЕСЛАВИ?

    Запахи від духмяної страви, що вариться у величезному казані, швидко заповнюють Майдан Незалежності неперевершеними ароматами. Знаючи, що серед місцевих кухарів багато тих, хто з усіх усюд зібрався в Києві через відомі події протягом грудня 2013 - лютого 2014 рр., але так і не полишив Майдану, шукаємо місцевих шеф-кухарів. Сьогодні бажаємо дізнатися про рецепт тієї страви, яку готує блакитноока львів’янка. Олена СОНЦЕСЛАВА - так представляється ця миловида білявка.

    - Бажаєте скуштувати? - усміхається напрочуд щиро ця молода кухарочка.

    Не відмовляємося від пропозиції. Незабаром дізнаємося про її фірмовий рецепт грибного супу. Ясна річ, кількість інгредієнтів розраховується не за масштабами Майдану. Отже, справжній грибний суп, який готували в дитинстві наші бабусі, виходить просто незрівнянним у разі поєднання трьох інгредієнтів. А саме: ароматних грибів, ніжної перловки і густої сметани. Все це, між іншим, є в її розпорядженні, тому що кияни постачають активістів необхідними харчами.

    Прошу Олену розповісти рецепт для приготування у домашніх умовах. Для цього потрібно 0,5 склянки перлової крупи, сушені гриби - 150 г, 2,5 л води. А далі - 3-4 картоплини, по одній моркві, цибулині, зо три горошини перцю, дві штучки лаврового листя, сіль за смаком.

    - А чи потрібна рослинна олія? - цікавлюсь.

    - Обов’язково! - говорить Олена. - Це ж для зажарювання. І не забудьте про сметану та зелень. Так дуже смакує!

    Із інгредієнтами зрозуміло, а як же приготувати?

    1. Сушені гриби гарненько промиваємо в проточній воді, вичищаючи з них весь пісок і бруд. Потім промиті гриби, перлову крупу замочуємо в окремих мисочках у холодній воді на кілька годин, найкраще на ніч.

    2. Гриби разом з водою, в якій вони замочувалися, переливаємо в каструлю і доводимо до кипіння. Шумівкою знімаємо всю піну, інакше суп не буде прозорим, і варимо на маленькому вогні хвилин 20. Потім додаємо в суп перловку і варимо ще півгодини.

    3. Тим часом овочі очищаємо від лушпиння. Моркву і цибулю обсмажуємо на олії до рум’яної скоринки. Сиру нарізану картоплю додаємо в суп і варимо 10 хвилин.

    4. У суп додаємо зажарку, запашний перець горошком, лавровий лист і сіль. Проварюємо ще 5 хвилин, вимикаємо вогонь, накриваємо кришкою і даємо настоятися хвилин 15.

    5. Перед подачею до столу в тарілки з грибним супом додаємо сметану і прикрашаємо їх зеленню кропу і/або петрушки.

    Дякуємо куховарочці з Майдану! На останок запитуємо: «Кажуть, тут дівчата можуть легко знайти свою долю?». Олена анітрохи не ніяковіє та розповідає: «Коли 18 лютого сідала в поїзд Львів - Київ, про особисте життя та небезпеку навіть не задумувалась. Їхала на заклик майданівців… Зараз, коли тут панує деяке затишшя, доля звела з Володимиром. Він також давно на Майдані. Вірю, що знайшла власне щастя!»

    Бажаємо молодим людям міцних почуттів і квапимося в редакцію. Треба поділитися рецептом від Сонцеслави з нашими читачами.

    Іван СОТНИКОВ Фото Олексія ЧУМАЧЕНКА
    Контактна інформація
    Україна, 01601, м. Київ, вул.Лисенка, 6
    Приймальня директора регіональної філії: 0(44)-4654410 факс 0(44)-4654107
    Прес-служба тел.: 0(44)-4069708 факс: 0(44)-4069175 email: pres@sw.uz.gov.ua
    Розклад руху поїздів (цілодобово): 0-900-90-80-05 (послуги платні), 0(44) 309-70-05