РОЗДІЛИ
ПРО НАС
ІСТОРІЯ
НОВИНИ та ІНТЕРВ'Ю
ІНВЕСТИЦІЙНІ ПРОЕКТИ
ПЕРЕВЕЗЕННЯ ВАНТАЖІВ
ПОСЛУГИ
ЦІННІ ПАПЕРИ
ЗАКУПІВЛІ
МІСЦЯ ВІДПОЧИНКУ
ЕЛЕКТРОПОСТАЧАННЯ
АНТИКОРУПЦІЙНА ПРОГРАМА
Внутрішній ринок працi
РЕКЛАМА
ПОСИЛАННЯ
ПРЕЗЕНТАЦІЇ
ГАЗЕТА «Робітниче слово»
Інформація про газету
Зворотній зв`язок
Передплата «Робітниче слово»
РОЗКЛАД РУХУ
На вашу думку
Schedule
Мапа сайту
Працевлаштування
Запрошуємо
на роботу
Пошук вакансій
та реєстрація кандидатів
Звернення громадян
Отримання вiдповiдей на актуальнi питання



  • Перелік випусків » № 13 (4 квітня 2014) 

  • Єднаймося в мирі і любові!

    Закликаю всіх праведних християн України, залізничників, моїх колишніх колег із Фастівської та Одеської дистанцій сигналізації та зв’язку до мужності та праведності, які б випробування не випадали на нашім життєвім шляху! Свята Православна Церква споконвіку являла собою миротворицю у міжусобних протистояннях. Підношу молитву Богові за кожного мирянина по Господній заповіді: «Блаженні миротворці, бо вони синами Божими нарікуться» (Матв.5:9)

    Інколи слова настанови менш дієві, ніж молитва до Творця Всесвіту, який Власною могутністю може перемінити негаразди на мир та злагоду. Головне, щоби ми із постійним старанням, яке прийнятне для кожного віруючого, звертались до Всемилостивого Отця нашого, що на небі.

    Місцеблюститель Київської митрополичої кафедри Української Православної Церкви митрополит Чернівецький і Буковинський Онуфрій благословив на те, щоб «кожен, кому не байдуже майбутнє нашої України, читав Псалтир за мир на нашій землі, щоби Господь Молитвами Пречистої Своєї матері зберіг нас від зіткнення братніх народів». Митрополит Онуфрій наголошує на тому, що «ми живемо в епоху скорбот і хвороб. Ці часи були передбачені святими Отцями. Звичайно, нас дуже турбує нелад, що має місце сьогодні в країні, проте такі проблеми існують у багатьох країнах світу. Народ повстає на народ, царство - на царство, всюди лихо, землетруси, повені і так далі. Такі ознаки останніх часів. Але Господь навчив нас реагувати на це, сказавши: «Не сумуйте, підніміть голови, бо наближається час вашого визволення». Православний християнин має з гідністю прийняти те, що Бог допускає нам тепер пережити. Нам необхідно витримувати це з мужністю, з молитвою, з надією на Бога, на милість Божу.

    У таких умовах вкрай необхідна молитва. Вже сказано безліч слів, зараз люди переобтяжені інформацією, а ось молитви в ім’я миру дуже не вистачає. І тому я вважаю, що сьогодні головне завдання нашої Церкви - це молитися Богу, просити у Господа, щоб Він, посилаючи випробування, допоміг нам встояти у цих випробуваннях і зберегти людську гідність.

    Останнім часом, на жаль, зменшився потік віруючих до храмів. Це через те, що забуваємо: потрібно жити за заповідями Божими. Проблема вибору між добром і злом - вічна, загальнолюдська проблема. Вона постає перед кожною людиною, і кожен сам, згідно зі своїми моральними засадами та переконаннями, повинен вирішувати, що він обере. Головне, щоб пристрасті від лукавого назавжди не заволоділи людською душею. А так часом і відбувається.

    Тож єднаймося в мирі і любові, і нам не будуть страшними будь-які випробування. Від імені православної громади с. Теліжинці та Малий Букрин (Миронівський р-н, Київщина) закликаю до примирення як у своєму серці зі своїм сумлінням, так і спільно зі своїми ближніми, щоби не допустити кровопролиття та розповсюдження гріха в образі скоєння злочинів, глуму і насильства!

    Будемо молитися за подолання ворожнечі та розбрату, за панування миру та спокою, щоб нам проводити «життя тихе і безтурботне у всякому благочесті та чистоті» (1 Тим. 2:2).

    Протоієрей Володимир РОМАЩЕНКО
    Контактна інформація
    Україна, 01601, м. Київ, вул.Лисенка, 6
    Приймальня директора регіональної філії: 0(44)-4654410 факс 0(44)-4654107
    Прес-служба тел.: 0(44)-4069708 факс: 0(44)-4069175 email: pres@sw.uz.gov.ua
    Розклад руху поїздів (цілодобово): 0-900-90-80-05 (послуги платні), 0(44) 309-70-05