РОЗДІЛИ
ПРО НАС
ІСТОРІЯ
НОВИНИ та ІНТЕРВ'Ю
ІНВЕСТИЦІЙНІ ПРОЕКТИ
ПЕРЕВЕЗЕННЯ ВАНТАЖІВ
ПОСЛУГИ
ЦІННІ ПАПЕРИ
ЗАКУПІВЛІ
МІСЦЯ ВІДПОЧИНКУ
ЕЛЕКТРОПОСТАЧАННЯ
АНТИКОРУПЦІЙНА ПРОГРАМА
Внутрішній ринок працi
РЕКЛАМА
ПОСИЛАННЯ
ПРЕЗЕНТАЦІЇ
ГАЗЕТА «Робітниче слово»
Інформація про газету
Зворотній зв`язок
Передплата «Робітниче слово»
РОЗКЛАД РУХУ
На вашу думку
Schedule
Мапа сайту
ПРАЦЕВЛАШТУВАННЯ УЗ
Працевлаштування
Запрошуємо
на роботу
Пошук вакансій
та реєстрація кандидатів
Звернення громадян
Отримання вiдповiдей на актуальнi питання



  • Перелік випусків » № 10 (11 березня 2013) 

  • Смачно готувати, гарно подавати

    У локомотивному депо Коростень дбають про те, щоб люди мали нормальні умови для праці. І для, вибачте за канцеляризм, прийому їжі також. Тож діє їдальня і на основній базі підприємства в Коростені-Подільському, є її філіал і в цеху експлуатації на ст. Коростень. Саме до філіалу завітала нещодавно, аби поцікавитися, хто ж готує для машиністів і їх помічників, для представників інших професій.


    У затишній залі, де видно, що недавно робили оновлення, зустрічає завідувачка їдальні Ірина МОСКАЛЮК. В неї довідалася, що дев’ять жіночок у двох їдальнях дбають, аби смачно харчувалися локомотивники. Тут, у філіалі, про це турбується кухар-бригадир Світлана Капітула, працівники їдальні Марина Алексійчук, Наталія Давидович. Постійними відвідувачами у них стали локомотивні бригади, які зупиняються у кімнатах відпочинку, мешканці гуртожитку. Їм зручно, бо їдальня майже навпроти. Та й фахівці з цеху експлуатації часто-густо заходять. Людей цікавить, щоб можна було смачно і не дорого поїсти. Борщ український із пампушками, різні супи, гарніри з м’ясними та рибними виробами, салати, смачні пиріжки та ще чимало іншої смакоти пропонують їм кухарі. У білоруських локомотивних бригад, які теж заходять сюди, неабияким попитом користуються деруни.

    Завідувачка їдальнею переконує, що кухарі в неї всі відповідальні й сумлінні в роботі. Прошу познайомити з найбільш творчим майстром кулінарної справи. Звичайно, є в колективі і такі. Чи може кухар працювати без фантазії, бути нетворчою людиною? Звичайно, ні! У нього завжди є шанс придумати оригінальний рецепт нової, ще нікому невідомої страви. В цьому переконана старший кухар-бригадир Тетяна Михайлівна КИСЕЛЬОВА. Вона має значний досвід у приготуванні різних страв, у тому числі й кулінарних «шедеврів» - святкових тортів. Каже, що пропонуватимуть придбати їх своїм відвідувачам перед жіночим святом. Готувати, творити страви вона не просто вміє, вона це любить і робить майстерно. Причому, і на роботі, і вдома. Запитую, чим цікавим останнім часом порадувала власну родину. Тетяна Михайлівна розповіла придуманий нею рецепт десерту. Для його приготування розрізаються навпіл апельсини і вичищається м’якоть. Потім її можна використати для желе, яке заливається в середину апельсинової «креманки». Желе покривається збитими вершками, тертим шоколадом, горіхами, фруктами. Оригінально, чи не так?

    В Ірини Москалюк хоч і різних організаційних та адміністративних справ чимало, але ж хіба може оминути її процес готування. Власне, вона сама до нього залюбки долучається. Особливо ж подобається їй «чаклувати» над закусками, салатами. Знає вона їх безліч рецептів, випробуваних, доповнених. Багато чого й самотужки доводиться придумувати.

    Разом з Іриною Сергіївною й Тетяною Михайлівною обговорюємо, які ж риси мають бути притаманні кухарю. І доходимо спільної думки, що людина, яка обирає цю професію, повинна мати одну з найважливіших чеснот - тонкий смак, який необхідно постійно розвивати. Крім того, кухар повинен бути швидким, зібраним. Ірина Сергіївна додає, що обов’язково ще й усміхненим. Своїм колегам вона завжди нагадує, щоб зустрічали відвідувачів їда-льні доброзичливо, з усмішкою. Щоб уміли й смачно готувати, й гарно подавати.


    На фото (зліва направо): Наталія Давидович, Світлана КАПІТУЛА, Тетяна КИСЕЛЬОВА, Ірина МОСКАЛЮК: «Скористайтеся нашими рецептами. Смачного!».

    Оксана КЛИМЧУК
    Контактна інформація
    Україна, 01601, м. Київ, вул.Лисенка, 6
    Приймальня директора регіональної філії: 0(44)-4654410 факс 0(44)-4654107
    Прес-служба тел.: 0(44)-4069708 факс: 0(44)-4069175 email: pres@sw.uz.gov.ua
    Розклад руху поїздів (цілодобово): 0-900-90-80-05 (послуги платні), 0(44) 309-70-05